Rode Neuzen Dag 2016

img_7744

Zoals jullie reeds in deze iPhone Diary konden lezen, ging ik onlangs naar de slotshow van Rode Neuzen Dag 2016. Samen met mijn tante trok ik naar Vilvoorde om deze fantastische show bij te wonen van een nog fantastischer initiatief. Zijn jullie benieuwd naar een ‘kijkje achter de schermen’? Lees dan snel verder, want vandaag vertel ik jullie alles!

Wat is Rode Neuzen dag?

Misschien eerst even kort vertellen wat Rode Neuzen Dag juist is. Het is een soort van goed doel/inzamelactie ten voordele van jongeren die met psychische problemen kampen. Iets wat heel serieus is en waaraan veel te weinig aandacht wordt besteed. Rode Neuzen Dag heeft een slogan namelijk ‘Lachen helpt’ wat heel goed omschrijft wat de actie allemaal doet want ook in de slotshow gebeurden er veel grappige dingen. Verder werken er ook heel wat bekende Vlamingen aan mee wat volgens mij er voor zorgt dat nog meer mensen interesse hebben om deze organisatie te steunen, top!! Ik ging dus naar de slotshow die ook op tv werd uitgezonden. Vandaag vertel ik jullie hier meer over.

img_7745

Toen we aankwamen bij VTM kregen we iets te drinken voor de show en ook enkele hapjes.  Op de foto hierboven zie je hoe ongelofelijk dicht we bij het podium zaten, we hadden dus een super goed zicht. We konden alle bv’s heel goed zien ;).

img_7746

Ik droeg mijn favoriete heels van New Look.

img_7751

Voor de show kregen we dit bekertje met confetti. We moesten dit bij het begin van de show omhoog gooien. Uiteindelijk zat de confetti echt overal en kreeg ik het zeer moeilijk uit mijn haar, maar het was wel leuk, haha.

img_7753

Tijdens de show zelf zaten er ook tal van bv’s, die elkaar afwisselden, klaar om telefoontjes op te nemen van de kijkers die geld wouden storten. Dit vond ik zo een leuk idee. Het moet toch machtig zijn dat je belt en ineens Niels Destadsbader, Laura Tesoro of Sven De Ridder aan de lijn hebt?!

img_7756

Tijdens de show waren er enkele getuigenissen van jongeren, super pakkend en vooral heel knap dat ze dit durven. Verder deden ze ook veel grappige dingen dus het contrast was wel super. De show op zich was zeker een leuke ervaring! // Het eindlied werd gezongen door Niels Destadsbader samen met enkele ministers. Hoe grappig is dit! Door mijn opleiding moest ik hier toch zéker een foto van nemen. Ze deden het top trouwens.

img_7758

Zo stond hij ineens knal voor mijn neus. Best vreemd, haha.

img_7759

img_7761

Toen het einde naderde was het super spannend. Hoeveel zou de hele actie nu juist opgebracht hebben? H E E L  V E E L! Het bedrag zien jullie op de foto staan. Echt zalig hoe vrijgevig mensen hiervoor geweest zijn, nu kunnen er zo veel jongeren geholpen worden. Iedereen was er van aan gedaan, op een positieve manier, wat er voor zorgde dat er een hele leuke sfeer hing in de studio. Up to next year!

img_7771

Selfie! Deze rode neuzen kon je o.a. kopen om de actie te steunen.

img_7781

De editie van dit jaar was zeker en vast geslaagd! Hopelijk volgend jaar nòg beter! 

Liefs,

Kelsey

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s