STUDY TIPS – PLANNING

IMG_2139

Hi iedereen! Ik zie je al denken: uh wat is dit? Jullie zijn dit soort posts inderdaad niet van mij gewoon. Aangezien studeren toch een ‘zeer groot’ deel is van mijn leven valt het voor mij ook onder lifestyle. Nu en dan plaats ik ook een foto op mijn Instagram story wanneer ik aan het studeren ben. Er zijn dan elke keer opnieuw veel mensen die vragen van waar ik deze planner heb, of ik hem zelf gemaakt heb, … Dit gaf aanleiding tot het maken van deze post. Vandaag vertel ik jullie alles over de planner die ik gebruik, hoe ik hem gebruik en waar je hem kan vinden! Ik ga het niet te lang houden, kort en krachtig, en er direct aan beginnen!

IMG_2140

Mijn eerste tip is: neem je tijd om een duidelijke en vooral haalbare planning te maken. Ik vind het overzichtelijk om met deze planner te werken aangezien hij de hele week bevat en ook standaard uren er in heeft staan. Verder heb je ook meer dan genoeg ruimte om te schrijven.

IMG_2142

Mijn tweede tip is: werk overzichtelijk en met kleur! Dit is een voorbeeld, het is mijn planning voor deze week. Hoe doe ik dit nu juist? Voor elk soort van activiteit kies ik een bepaalde kleur, bijvoorbeeld:

Blauw = extra activiteiten, familie, vrienden etc…

Roos = les

Groen = studeren

Oranje = sport/ontspanning

Deze planning is qua studeren nu vrij strak aangezien de examens er nu wel echt aankomen. Normaal gezien plan ik gewoon een aantal uur in om voor school te werken.

Wanneer ik deadlines heb, zet ik deze er ook zeker en vast in, dit helpt!! Ik doe dit dan met een rode pen maar dit is natuurlijk persoonlijk :D.

Het is ook niet erg om fouten te maken. Zoals je ziet, gebruik ik ook tip-ex. Een planning is belangrijk om geen chaos, of alleszins toch iets minder chaos :D,  te hebben in je leven maar het is dan ook meer dan normaal dat je deze soms moet aanpassen.

IMG_2144

Mijn derde tip is: vergeet zeker niet je ontspanning etc in te plannen. Dit brengt mij terug bij de reden waarom ik voor deze planner heb gekozen. Je kan alles heel netjes invullen en zo ook je lessen. Zo heb je een heel mooi overzicht en weet je perfect wat je nog te wachten staat. Dit heb je in een gewone agenda niet echt.

IMG_2143

En nu wat jullie waarschijnlijk het liefste van al willen weten: mijn planner komt van de website: The Organised Student! (klik!) Je kan ze zo downloaden en afprinten. Naast deze planner staan er nog veel meer leuke bladen op die je kunnen helpen. Deze website is: GEWELDIG! Ik gebruik nog andere bladeren maar die zijn voor een volgende post!

Hopelijk kan het je helpen! Ik heb zelf ook echt moeten leren om georganiseerd te werk te gaan, want in de middelbare school moest ik dit letterlijk allemaal niet doen omdat het zo wel ging. De universiteit daarentegen is iets helemaal anders! Planning is echt belangrijk dus elkaar wat helpen is altijd goed, hé 😉 

Liefs,

Kelsey

Advertenties

6 gedachten over “STUDY TIPS – PLANNING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s