Must visit: Soep&Zoet

IMG_2788

Hey hey! Afgelopen vrijdag bracht ik een bezoekje aan mijn favoriete plekje: Soep&Zoet. Vandaag vertel ik jullie alles over deze hotspot en ga ik jullie ongetwijfeld warm maken om hier ook een keertje heen te gaan!

Interieur & de zaak zelf

IMG_2743IMG_2745IMG_2749

Wat is Soep&Zoet nu eigenlijk? Ik kan beter vragen: wat is het niet? Een gezellige ontmoetingsplaats in het hartje van Sint-Niklaas, soepbar, ontbijtplek, brunchplek, gezellig wegkletsen bij een stukje vers gemaakte taart, genieten van het heerlijke assortiment aan koffie of thee of gewoon wegdromen bij de mooi geserveerde borden die bovendien nog eens overheerlijk zijn? Name it, they have it. 

De zaak zelf is heel gezellig ingericht met verschillende tafeltjes en leuke decoratie waar tot in de details over is nagedacht. Waarom ik Soep&Zoet extra leuk vind? Ze zijn anders. En dit spreekt me voornamelijk aan. Ze durven anders zijn en serveren enkel kwaliteit. De producten die ze gebruiken zijn allemaal uit de streek wat nòg een pluspunt is. Bovendien hebben ze hun homemade limonades, ambachtelijke koekjes en taarten, zelfgemaakte soepen en noem maar op! Verder bevat de kaart heel veel lactose- en glutenvrije producten.

Dakterras

IMG_2753IMG_2781IMG_2778

Bovendien openden ze onlangs ook een ultra gezellig dakterras! Denk aan veel kleurtjes, kussentjes en gezellige lichtjes. Midden in de stad kan je hier genieten van een heerlijk ontbijt in een gezellige setting en dit de hele dag door.

What to eat & drink?

IMG_2741

Dit wou ik jullie ook nog zeker tonen. (Nog iets wat Soep&Zoet anders maakt, hehe) Wanneer je hebt gekozen wat je wil eten en drinken, kan je het zelf noteren en je tafel aanduiden. Ik vind dit super fijn gedaan aangezien je zo weer een deel van de hele ervaring bij Soep&Zoet creëert.

IMG_2758IMG_2759IMG_2761

Ik nam ook enkele foto’s van de kaart zodat jullie een idee hebben wat je hier zoal kan krijgen. Natuurlijk is er nog veel meer te verkrijgen. De hele kaart is trouwens te vinden op de website. Wat wel een aanrader is, is de ‘Sharing is caring’-formule. Zo kan je 3 gerechten kiezen van de kaart en gewoon gezellig delen.

Mijn favorieten zijn (voorlopig) de american pancakes, de biogriekse yoghurt, de soep en de bagels. Maar ik heb dan ook nog niet alles geproefd dus wie weet!

Drinks

IMG_2757IMG_2782

Afgelopen vrijdag  ging ik voor de Pink Detox en vriendinnetje Amber voor het verse sinaasappelsap. Beide heel lekker! De home made ice tea is ook echt to die for! De kamille thee is ook overheerlijk en met de latté macchiato zit je ongetwijfeld goed! (Eigenlijk met alles hoor!)

Food

IMG_2776

Ook wij gingen voor de ‘Sharing is caring’-formule. De 3 gerechtjes die wij kozen waren: het bananenbrood, de biogriekse yoghurt en de american pancakes. Ik kan eigenlijk niet zeggen wat ik het lekkerste vond, ze waren alle 3 echt overheerlijk (ik heb dit al best veel gezegd, niet? Oops). Elk gerechtje is perfect in evenwicht door het fruit dat bijvoorbeeld wordt toegevoegd.

IMG_2768

Hier zie je alle gerechtjes. Hoe mooi zijn deze gedresseerd?! Dat maakt de ervaring bij Soep&Zoet nog 10x zo leuk en geef toe, je krijgt er gewoon honger van. Wat ik je ook kan verzekeren is: met honger zal je hier niet buiten gaan!

IMG_2770

Dit was het bananenbrood. Ik vond dit persoonlijk heel erg lekker maar ik snap wel dat je hier voor moet zijn. Als je niet zo graag bananen eet, is dit (waarschijnlijk) een no-go, maar dan vind je ongetwijfeld wel een ander gerechtje op de kaart ;)!

IMG_2771

Dit is de biogriekse yoghurt met homemade granola en vers fruit. Geen woorden voor hoe lekker dit is.

IMG_2772

En natuurlijk de american pancakes. Eerst dacht ik dat ik niet zo voor de kokosroom zou zijn maar deze past ongelofelijk goed bij dit gerechtje. Ik ben niet een heel moeilijke qua eten maar ik ga niet snel nieuwe dingen uittesten en dit doe ik bij Soep&Zoet wel elke keer opnieuw en elke keer vind ik het super lekker. Wat voor mij wederom een grote meerwaarde is.

Voor wie al dit lekkers ook een keertje wil uittesten of een bezoekje brengt aan Sint-Niklaas en wil genieten van een lekker tasje koffie: zeker en vast eens langsgaan bij Soep&Zoet! Je zal het je niet beklagen, I promise. Zoals ik eerder zei, zijn ze gelegen in het hartje van Sint-Niklaas, middenin de winkelstraat.

Ik hoop dat ik mijn liefde voor dit plekje heb kunnen doorgeven en dat jullie er ook zo van kunnen genieten als ik.

Liefs,

Kelsey

Stationsstraat 16
9100 Sint-Niklaas

03.766.55.49

Woensdag t.e.m. vrijdag: 9:30u – 15:00u
Zaterdag: 9.30u – 18:00u
Zondag: 9:30u – 15:00u
Gesloten op maandag en dinsdag.

www.soepenzoet.be

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Must visit: Soep&Zoet

  1. Dit is voor ons ook ons FAVORIETE plekje!! Hier kan ik weinig aan toevoegen, dus…alles is super lekker en hėėl mooi gepresenteerd! Gewoon fantastisch! Zeker doen! Groetjes Annemie en Marijke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s